Kinder tejszelet

Ezért a receptér már, rég nyüstöl a család apraja, nagyja, hogy készítsük el, de eddig nem kezdtem bele. Pedig az egyik kedvencem még nekem is, nem csak a gyerekeimnek. Amikor tinédzserként anyukám Bécsben dolgozott és volt, amikor nála voltam pár napot mindig kaptam pénzt, hogy vegyek fagyit a Tichiben. Vettem is, de aztán kaptam tejszeletet hát onnantól a fagyi pénzen inkább tejszeletet vetem. A mai napig szeretem, de én már csak ritkán tolok be 1-1 db-ot, ma már a gyerkőceim tolják úgy, mint anno én. Egy bajom van vele, hogy azért valljuk be nem épp olcsó. Ezen a fotón német felirattal van, ami abból adódik, hogy a párom hoz néha kintről. És kint jóval olcsóbb. Ez a 10 db-os kiszerelés 2 euro kint.

Én most kipróbáltam, nem mondom, hogy eztán nem fogom megvásárolni, mert de, de bizony elkészíteni, pofon egyszerű és hamar készen van. A receptek között böngészve végül egy német oldalon lévőt variáltam át picit. A tésztája puha és omlós a krémje is hasonló az eredetihez.

Két verzió van nálunk, a fiaimnak a tejszínes jött be, nekem pedig a pudingos.

Én azt mondom érdemes kipróbálni mind a kettő és el lehet dönteni melyik a jobb. Az egyik gyorsabb de igazából nem vészes a puding főzés sem.

Van, aki tejföllel csinálja, lehet olcsóbb, hát nem tudom, nálunk marad ez a verzió. Annyira nem kell bele sok belőle, szóval még mindig olcsóbb lesz mint a bolti.

Ez a recept egy 38*32 cm-es tepsiben készült. Én 9 db-ra osztottam fel, amik kissé nagyobbak, mint eredeti társaik. Szóval szerintem lehet kisebbre is vágni. És hát, ha már kipróbáltuk melyik a jobb, lehet, élből 2 adagot kell készíteni.

Hozzávalók:

A tésztához:

5 db tojás, 90 g cukor, 90 g liszt, 30 g kakaó, 1 csomag sütőpor

A krémhez:  (ha a tejszínes verziót készítenéd el)

200 ml habtejszín, 250 g mascarpone, 30 g méz, 30 g vaníliás cukor,

Szintén a krémhez:    (Ha a pudingos verziót választanád)

1 csomag tejszín ízű pudingpor, 250 ml tej, 8 dkg cukor, 2,5 dkg vaj, 15 dkg mascarpone

Elkészítés:

A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk

és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Kitesszük kihűlni. Sütőpapírt lehúzzuk róla, ha kihűlt.

Mivel vékony a lap, ha levesszük, a tepsiről pár perc alatt meghűl.

Ha kihűlt elvágjuk félbe és az egyik felet felvágjuk, ahogy szeretnénk.

Elkészítjük a krémet.

A tejszínes:

A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, 

a mézet 

és a vaníliás cukrot, 

kikeverjük.

Az egész fél lapot  megkenjük akrémmel, 

rátesszük a lapokat és óvatosan elvágjuk a lapok között. 

Hűtőbe tesszük pár órára. Mindenképpen kell neki egy kis hűtő. Pár óra után, ha a gyerek a kezébe veszi és eszi, nem fog összenyomódni és a krém kijönni a két lap között.

A pudingos:

A pudingport a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és pudingot főzünk belőle. Majd kihűtjük.

A mascarponét kikeverjük a vajjal

 és a kihűlt pudinghoz adjuk, kikeverjük.

A töltés már ugyanaz, ha ezt a krémet választanánk. Ugyan az állaga stabilabb, de ezt is érdemes pár órára hűtőbe tenni.