Néró teasütemény

Ez a sütemény a kedvencem. Sajnos nem is tudok neki ellen állni, ha finom baracklekvárral van töltve. Annyira finom a sütemény tészta része, hogy van, amikor nem is töltjük meg a gyerekeimmel, hanem csak simán kis tallérként dobozoljuk el. A legkisebbek is nagyon szeretik olyasmi, mint a piskótatallér, amit a boltba vehetünk, csak ebben tuti az van, amit mi tettünk bele. Régen azt hittem, hogy ez azért drága süti a cukrászdákban, mert sokat kell vele szöszölni, vagy valami drága cucc van benne. Hát szerintem nem kell bele sok minden és az elkészítése se vesz sok időt igénybe. Talán a lekvározás, de szerintem az is megy sity-suty, főleg ha van a környéken gyerek aki szívesen szedeget össze 1-1 egyforma süteményt, mert akkor csak lekvározni kell, a többit a gyerekek megoldják.  Nekem ebből a receptből kb 60-65 db lesz mindig.

http://web.archive.org/web/20150602062258im_/http:/files.amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/200020194-33df834d81/mini-DSC00252.JPG

Hozzávalók:
25 dkg vaj, 17 dkg porcukor, 8 db tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg liszt

A töltéshez:

1 üveg lekvár, lehetőleg barack (400g)

A csokizáshoz:

50g étcsokoládé

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezt is habosra keverjük.

Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és így habosra keverjük.

Ezután hozzákeverjük a lisztet, fakanállal, lazán keverve.

A kész tésztát habzsákba töltjük, sima csővel, sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk kb 2,5 cm-átmérőjűt. Megpróbálva egyforma méretűeket. (ez nekem nem sikerült, de nem is igen összpontosítottam rá, hisz nem vagyok cukrászda, és az íz a lényeg, azzal pedig nincs hiba.) Figyeljünk még arra, hogy hagyjunk köztük kicsi helyet, mert sütés közben kissé elterülnek. 

180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni őket. Ha kihűltek 1-1 egyforma darabot lekvárral összetapasztunk.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, picit hagyjuk visszahűlni, majd egy zacskóba tesszük, (én sütőpapírból csináltam neki egy tasakot) pici lyukat vágunk rá és becsíkozzuk a csokoládéval a süteményeket.